luni, 29 octombrie 2012

Nuştiuce.

Ţi se va spune că ai renunţat prea repede.
 Ţi se va spune că trebuia să insişti şi să speri la visul tău. 
Ţi se va spune că ai greşit, că trebuia să faci altfel, că alta era soluţia mai bună pentru tine. 
Ţi se va spune că nu ai luptat destul.
Ţi se va spune că puteai mult mai mul decât ai făcut.
Dă-i naibii! Ei îţi pot spune orice, tot degeaba va fi. Trebuie să ai încredere în tine şi în alegerile tale. Cere sfaturi, dar ascultă de tine. Lasă-i să te ajute, dar cel mai mult ajută-te tu. Eşti singura persoană care poate decide pentru tine, singura persoană care trebuie să aibă controlul asupra ta. Vei avea momente când ai face orice ca altcineva să aleagă în locul tău, ca altcineva să decidă... dar nu! Tu trebuie să faci asta. Tu trebuie să ai controlul, tu trebuie să decizi. Alegerile pe care le întâlnim în viaţă apar, probabil, cu un scop: acela de a reuşi să alegem cum e mai bine, de a învăţa cum e bine să alegem. Nu trebuie să lăsăm pe altcineva să înveţe, în locul nostru, lecţiile predate de viaţă nouă. E ca şi cum plăteşti pe cineva să-i înveţe pe alţii. Tu plăteşti cu timp din viaţa ta, poate cu greşeli, cu cuvinte, cu suflet, iar alţii...vin şi primesc lecţia până să apuci să clipeşti.
Pe de altă parte, învaţă să furi. Fură în fiecare zi. Fură tot ce apuci. Fură lecţiile predate celorlalţi şi ajută-i să le înveţe şi ei. Atunci eşti cu adevărat tare. 
Şi încă ceva! Nu regreta niciodată o decizie luată dacă ea a fost bună atunci când ai luat-o şi dacă ţi-a adus o picătură de fericire în viaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează :