vineri, 14 decembrie 2012

Lansare Exerciţii de echilibru-Tudor Chirilă.

Vineri. 14 decembrie 2012. Frig-ger chiar. 
Oh..trebuie să plec, e târziu. Mă îndrept către staţie cât pot de repede, înotând prin nămeţii din faţa blocului. Poposesc la o vorbă cu nişte prieteni întâlniţi întâmplător. Alerg din nou către staţie. Mă uit la program... cacat, o să întărzii. Ajung într-un final, încalc legea, merg fără bilet, alerg din nou prin nămeţi. Alerg, alerg, alerg.
Ajung. 
Subsolul librăriei era deja plin. Ne facem loc printre oameni, şi vine. Sacou, pantaloni, tricou. Este prezentat. Cineva (oare cine era?) vorbeşte despre carte şi despre Chirilă. Aşteptăm, cu nerăbdare, să înceapă să vorbească Chirilă. Începe. Citeşte din carte. E minunat. Cuvintele rostite de el îţi ajung până... ştii până unde? Până în suflet. Până în cel mai adânc şi ascuns loc al sufletului. Până acolo a ajuns. Apoi a vorbit despre carte, despre el, despre despre despre...
E un om normal. E mai mic decât înălţimea care pare că o are pe scenă. Era cald. Şi-a dat sacoul jos. Nu are muschi cum pare că are. E un om normal. E un om foarte normal ca aspect fizic. Dar ce e în el, e departe de normalitate. E un om mare, unul dintre oamenii mari. Nu a vrut să fie un exemplu, dar este! Este un exemplu pentru multe generaţii! Este un om de la care ai ce învăţa.
Abia aştept să citesc cartea. Abia aştept să simt cartea. O am în faţă, îl am în faţă pe Tudor Chirilă, un om extraordinar ce merită apreciat înainte ca el să nu mai existe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează :